Pilav met tomaat en zeevruchten

Pilav met tomaat en zeevruchten

Allergenen

Selder , Schaaldieren , Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Weekdieren , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel en reinig de mosselen en vongole grondig. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.

  2. Giet de vis- en kreeftenfond samen in een pot en breng aan de kook. Voeg saffraan toe en haal van het vuur.

  3. Snipper de peterselie fijn en zet opzij. Snij de tomaten in stukjes.

  4. Laat de boter smelten in een steelpannetje en voeg de pijnboompitten en chilivlokken toe. Laat bakken tot de pitten goudkleurig zijn en zet opzij.

  5. Pel de uien en look en snipper fijn. Trek de ‘draden’ van de selder en snij de selder in kleine blokjes.

  6. Verwarm een scheut olijfolie en een klontje boter. Strooi de vermicelli erin en laat knapperig goudbruin bakken. Schep uit de pot en zet opzij.

  7. Stoof de ui, selder en look in dezelfde pot op middelhoog vuur glazig goudkleurig.

  8. Voeg de tomaten en rijst toe en schep al bakkend om. Blus met vermout en laat uitdampen. Overgiet met de warme fond en voeg de kaneelstok, rozijnen en gebakken vermicelli toe, dek de pot af en laat op een laag vuur zachtjes garen.

  9. Schep na 15 min de zeevruchten (mosselen, scampi’s en vongole) erdoor, voeg een scheutje heet water toe als de rijst er droog uitziet en dek de pot af.

  10. Laat 5 min zacht sudderen of tot de schelpen open zijn en de rijst gaar is. Schep de peterselie en surimi erdoor en kruid met peper en zout.

  11. Serveer met pijnboompittenboter en partjes citroen.