Appelconfituur met kaneel

Appelconfituur met kaneel maken? Ontdek dit eenvoudige recept! Ideaal voor op toast of bij dessert.
Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de ongeschilde appelen in stukjes.
-
Pers de citroen en verzamel het sap.
-
Breng 1 L water (per 4 personen), het citroensap en de appelstukjes aan de kook in een kookpot.
-
Verlaag het vuur en laat 30 min. sudderen. Het fruit mag niet plat worden.
-
Laat het mengsel uitlekken in een propere keukenhanddoek of neteldoek (je houdt ± 1 L vocht (per 4 personen) over).
-
Doe opnieuw in de kookpot, voeg de suiker en het stokje kaneel toe en breng opnieuw aan de kook.
-
Verlaag het vuur en laat ± 1 uur koken (tot alles mooi indikt). Van zodra het schuim verdwenen is, is je confituur klaar. Haal het kaneelstokje eruit.
-
Doe het mengsel in een weckpot.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven