Kaiserschmarrn met appeltjes en kaneel PT30M 4 porties 50 g Spar gemengde rozijnen 50 ml rum 30 g suiker 1 kl bakpoeder 250 g Boni patisseriebloem 500 ml Boni melk 1 kl kaneelpoeder 1 zakje vanillesuiker 20 g bloemsuiker 4 Spar eieren 2 appelen Spar boter

Kaiserschmarrn met appeltjes en kaneel

031743101358da00321b921ed09933a2d3bf8db6d69aec0bc4fe86c876773448.jpg

Allergenen

Eieren , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de rozijnen wellen in rum.

  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in plakjes.

  3. Splits de eieren. Klop de dooiers los met de suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout.

  4. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe.

  5. Roer de melk er langzaam door en klop goed tot een glad beslag. Schep de rozijnen erdoor.

  6. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het beslag.

  7. Verhit 2 el boter in een koekenpan en bak ¼ van het beslag.

  8. Laat bakken op een matig vuur, tot de onderkant begint te kleuren.

  9. Draai de koek om en laat ook de andere zijde lichtbruin bakken.

  10. Breek de pannenkoek met een vork in stukken. Voeg wat extra boter toe en ¼ van de appelplakjes bestrooid met kaneel. Roerbak voorzichtig 5 min.

  11. Bak het overige deeg op dezelfde manier.

  12. Verdeel over borden en bestrooi met bloemsuiker.