Kaiserschmarren PT30M 4 porties 30 g suiker 250 g Boni patisseriebloem 1 kl bakpoeder 20 g bloemsuiker 175 g Spar gemengde rozijnen 500 ml Boni melk 1 zakje vanillesuiker 4 Spar eieren pruimencompote Spar boter

Kaiserschmarren

51bef6e81c799436c077e48a89c610e0d377c0d37fc4e4623177f868c52a16c7.jpg

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Splits de eieren. Klop de dooiers los met de suiker, vanillesuiker en een snuifje zout.

  2. Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe.

  3. Roer de melk er langzaam door en klop goed tot een glad beslag.

  4. Klop de eiwitten stijf en spatel door het beslag.

  5. Verhit 2 el boter in een koekenpan en bak ¼ van het beslag.

  6. Verdeel de rozijnen over de koek.

  7. Laat bakken op een matig vuur tot de onderkant begint te bruinen.

  8. Draai de koek om en laat ook de andere zijde lichtbruin bakken.

  9. Breek de pannenkoek met een vork in stukken. Voeg wat extra boter toe en roerbak voorzichtig 5 min.

  10. Bak het overige deeg op dezelfde manier.

  11. Verdeel over borden en bestrooi met poedersuiker.

  12. Serveer met pruimencompote of kersenconfituur.