Yoghurt-amandelcake met gember en citroen

Yoghurt-amandelcake met gember en citroen

Allergenen

Eieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Klop de eieren los met de yoghurt en de arachideolie. Rasp de gember erover.

  3. Meng het amandelpoeder met de bloem, het bakpoeder, de citroenzeste, de suiker en een mespunt zout in een kom. Maak een kuil in het midden en giet het eimengsel erin. Meng met een spatel door elkaar.

  4. Wrijf de springvorm in met olie en bekleed de bodem met bakpapier.

  5. Giet het deeg in de vorm, zet in de oven en bak goudbruin en gaar in 40 min.

  6. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een droge koekenpan.

  7. Haal de cake uit de oven en prik er overal gaatjes in met brochettestokje.

  8. Besprenkel met acaciahoning en herhaal dit nog eens na 30 min.

  9. Bestrooi met geroosterde amandelschilfers.