Allergenen

Schaaldieren , Gluten , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal de tofu uit de verpakking en wikkel in een schone doek, zet er een zwaar gewicht op om er zoveel mogelijk vocht uit te laten lopen.

  2. Saus

    Klop de pindakaas, rijstazijn, agavesiroop, sojasaus, limoensap en water stevig door elkaar tot een homogeen mengsel.

  3. Breng 2 l water aan de kook. Doe de rijstnoedels in een ruime kom, overgiet met kokend water, roer los en laat 9 min rusten. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Snij de lente-ui in fijne ringetjes. Snij de broccolini in stukken. Schil de wortelen, snij in de lengte middendoor en dan in plakjes.

  5. Pel en pers de tenen look. Schil en rasp de gember. Hak de chilipepers fijn. Pluk de munt en basilicumblaadjes. Snij de limoen in partjes.

  6. Verhit een scheut arachideolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tofublokjes goudbruin aan alle zijden. Voeg de gember, look en chilipeper toe en bak nog 2 min, voeg broccolinistelen en wortelen toe en een scheut water. Sluit de pan om de groenten in 2 min gaar te stomen.

  7. Voeg de saus, roosjes en ½ van de lente-ui toe, dek de pan terug af en laat 2 min sudderen.

  8. Voeg de noedels in porties toe en zorg dat deze bedekt zijn met saus.

  9. Verdeel de pad thai over de borden en werk af met de rest van de lente-ui, verse kruiden, sesamzaadjes en chilivlokken. Serveer met partjes limoen.