Diplomatenpudding

Allergenen

Eieren , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng 5 el kirsch, 1 dl water en 20 g suiker aan de kook. Laat afkoelen. Bestrijk hiermee de lange vingers die nodig zijn om de charlottevorm van binnen te bekleden. Leg de lange vingers in de holle uitsparing van de vorm, met de suikerkant naar buiten.

  2. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

  3. Klop de room half op en zet opzij in de koelkast.

  4. Snij de vanillestok overlangs door, verwijder de zaadjes en doe alles samen met de melk in een steelpan. Breng aan de kook, zet van het vuur en laat eventjes trekken.

  5. Klop de eidooiers met 100 g suiker op tot een homogene witte massa.

  6. Voeg de warme melkinfusie beetje bij beetje toe en roer mooi los. Warm dit mengsel terug lichtjes op (niet koken). Voeg de uitgeknepen geweekte gelatineblaadjes eraan toe en roer met een spatel tot er binding is. Trek een zichtbare streep op de spatel als controlemiddel. Laat dit mengsel afkoelen tot lichaamstemperatuur.

  7. Roer een klein deel van de licht opgeklopte room onder het vanillemelkmengsel. Roer met behulp van een spatel het mengsel voorzichtig onder de overige opgeklopte room.

  8. Giet het afgewerkte mengsel voorzichtig in de charlottevorm. Zet in de koelkast en laat gedurende 12 u opstijven.

  9. Vul een spoelbak met voldoende warm water. Dompel hier de charlottevorm tot aan de bovenkant gedurende 1 min in. Haal uit het water en keer de charlottevorm om op een bord. Schud zachtjes met de vorm en de pudding zal er zachtjes uitvallen.

  10. Snij met een scherp mes de gewenste porties en serveer op bordjes.