Allergenen

Gluten , Lactose , Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Salted caramel-saus:
  2. Strooi 225 g suiker / 60 ml water in een steelpan met dikke bodem, sprenkel het water erover en verwarm op een matig vuur tot de suiker zachtjes gaat smelten. Is de suiker gesmolten, draai dan het vuur hoger en laat het mengsel licht sudderen tot je een diepe karamelkleur bekomt; dit duurt 8 à 10 min. Zeker niet roeren.

  3. Roer pas dan met een garde de boterblokjes er voorzichtig door. Het mengsel gaat bubbelen. Giet 120 ml 40%-room / 60 ml water erbij terwijl je blijft roeren tot een gladde saus. Haal van het vuur en roer het zout erdoor. Laat afkoelen.

  4. Snij de brownies in stukjes.

  5. Roomkaasmousse:
  6. Doe de roomkaas in de keukenrobot en klop in 2 à 3 min glad. Voeg 200 ml salted caramel-saus / 400 g kaas en het vanilleextract toe. Klop op hoge snelheid tot een luchtige mousse.

  7. Klop de rest van de 40%-room stijf met de rest van de suiker en spatel ½ door de roomkaas. Zet in de koelkast tot gebruik.

  8. Ganache:
  9. Verwarm de room. Hak de callets fijn en giet de warme room erover. Laat 5 min rusten en roer glad met een garde.

  10. Opbouw trifle:
  11. Start met een laagje brownie, druppel wat salted caramel-saus erover en bestrijk met een laag roomkaasmousse. Druppel er ganache over en bestrijk met opgeklopte room om de gaatjes te vullen. Herhaal: brownie stukjes, karamelsaus, karamelmousse, ganache en opgeklopte room. Eindig met verkruimelde stukjes brownie en druppel er de rest van de karamel en chocoladesaus over.

  12. Zet 4 uur in de koelkast alvorens te serveren.