Winters ijsje met popcorn en gezouten karamel PT30M 4 porties 110 g suiker halve zeezoutvlokken Spar vanille-roomijs 150 ml room 1 zakje popcorn voor de microgolfoven 50 g Spar boter

Winters ijsje met popcorn en gezouten karamel

e390ab386374e1d63431f007fb7681d254d522f0fca52db1098669cfa5ec69b4.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bereid de popcorn zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Gezouten karamel: giet de suiker in een conische sauspan met dikke bodem. Voeg 2 eetlepels water toe. Zet op een middelhoog vuur en laat de suiker amberkleurig worden. Let op dat de suiker niet verbrandt, want dan wordt de karamel bitter. Snij de boter in blokjes. Haal de sauspan van het vuur en voeg de boterstukjes en room toe. Roer tot alle stukjes verdwenen zijn. Voeg de zeezoutvlokken toe. Giet over in een propere kom en laat afkoelen.

  3. Schep mooie bollen vanilleroomijs en verdeel er wat popcorn over. Werk af met de gezouten karamel.