Popcorn-ijs met karamel PT27H20M 4 porties 50 g Spar maïs voor popcorn 500 ml Boni volle melk 125 ml Boni room (40 %) 4 eidooiers 225 g suiker Boni zonnebloemolie 75 ml Boni volle room 25 g Spar boter 50 ml water

Popcorn-ijs met karamel

73ee99a963b3944df22838c68b85ea828312d63d8028616d40b86cab45cc729a.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verhit 1 el zonnebloemolie in een kookpot. Voeg de maïs toe en laat onder deksel poffen op een zacht vuur.

  2. Ingrediënten: 125.0 ml Boni room (40 %)

    Verwarm de melk met de room. Laat niet koken. Giet over de popcorn en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet 1 nacht in de koelkast.

  3. Karamel

    Ingrediënten: 100.0 g suiker 50.0 ml water

    Laat de suiker met het water karamelliseren op een zacht vuur in een hoge kookpot. Roer niet.

  4. Ingrediënten: 75.0 ml Boni volle room

    Warm de volle room op. Laat niet koken. Giet de warme room op de karamel in een dunne straal. (Opgelet: dit zal bruisen en omhoogkomen!)

  5. Voeg de boter toe en roer voorzichtig met een klopper tot een gladde saus. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  6. Popcorn-ijs

    Ingrediënten: 125.0 g suiker

    Klop de eidooiers met de suiker tot een stevige witte massa (= ruban).

  7. Giet de popcornmelk door een fijne zeef. Duw goed uit. Breng aan de kook.

  8. Giet de melk langzaam en al roerend bij de ruban.

  9. Spoel de kookpot uit met koud water.

  10. Verwarm het geheel in deze kookpot op een matig vuur en al roerend met een spatel tot een gebonden massa. Laat niet koken!

  11. Neem van het vuur en zet in een bad met koud water en wat ijsblokken. Roer tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat min. 2 u rusten.

  12. Doe het beslag in de ijsmachine en laat tot ijs draaien.

  13. Roer de karamelsaus erdoor.

  14. Schep een bolletje op een rond wafeltje en duw plat met een tweede wafeltje zodat je een ijssandwich bekomt.