Popcorn-ijs met karamel

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verhit 1 el zonnebloemolie in een kookpot. Voeg de maïs toe en laat onder deksel poffen op een zacht vuur.
-
Verwarm de melk met de room. Laat niet koken. Giet over de popcorn en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet 1 nacht in de koelkast.
-
Karamel
-
Laat de suiker met het water karamelliseren op een zacht vuur in een hoge kookpot. Roer niet.
-
Warm de volle room op. Laat niet koken. Giet de warme room op de karamel in een dunne straal. (Opgelet: dit zal bruisen en omhoogkomen!)
-
Voeg de boter toe en roer voorzichtig met een klopper tot een gladde saus. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Popcorn-ijs
-
Klop de eidooiers met de suiker tot een stevige witte massa (= ruban).
-
Giet de popcornmelk door een fijne zeef. Duw goed uit. Breng aan de kook.
-
Giet de melk langzaam en al roerend bij de ruban.
-
Spoel de kookpot uit met koud water.
-
Verwarm het geheel in deze kookpot op een matig vuur en al roerend met een spatel tot een gebonden massa. Laat niet koken!
-
Neem van het vuur en zet in een bad met koud water en wat ijsblokken. Roer tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat min. 2 u rusten.
-
Doe het beslag in de ijsmachine en laat tot ijs draaien.
-
Roer de karamelsaus erdoor.
-
Schep een bolletje op een rond wafeltje en duw plat met een tweede wafeltje zodat je een ijssandwich bekomt.