Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg het vlees in een kom, overgiet met de rode wijn en voeg 2 laurierblaadjes toe. Druk 2 teentjes look plat met de zijkant van een chefmes en voeg toe aan de marinade. Laat 1 nacht rusten.

  2. Verwarm de oven voor op 160°C.

  3. Pel de uien en snipper fijn. Pel de rest van de look en snipper 4 teentjes fijn.

  4. Schil de wortelen en snij in plakjes.

  5. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.

  6. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  7. Ontdooi de erwtjes.

  8. Haal het vlees uit de marinade, dep droog en bestrooi met bloem. Bewaar de marinade.

  9. Verwarm een scheut olijfolie in een pot die ook in de oven kan. Kleur het vlees aan alle zijden. Kruid met peper en zout en haal uit de pot.

  10. Stoof de uien en voeg na 5 min de fijngesneden look toe. Laat even bakken en roer de tomatenpuree erdoor. Laat de tomatenpuree even bakken onder voortdurend roeren en blus met de marinade.

  11. Roer de bouillon erdoor en leg het vlees erin. Voeg de wortelen, tomaten, overige 4 teentjes look en 2 laurierblaadjes toe. Dek de pot af en zet in de oven.

  12. Laat 1 u pruttelen onder deksel. Haal het deksel van de pot en laat nog 15 min verder garen.

  13. Voeg de aardappelblokjes en doperwtjes toe en laat nog 15 min sudderen. De saus mag iets ingekookt zijn. Kruid met versgemalen peper en zeezout.

  14. Serveer met rustiek brood.