Sukiyaki hot pot party PT1H 4 porties 3 wit van prei 500 g koolrabi 4 wortelen 100 g peultjes 1 paksoi 1 bosje waterkers 1 spitskool 300 g shiitake 800 g bavette 270 g udonnoedels bloemkool broccoli 1 el Boni arachideolie 30 g bruine kandijsuiker 250 ml water 150 ml Boni sojasaus 150 ml droge sherry 5 el Spar geroosterd sesamzaad 5 el tahin 4 el rijstazijn 1 el sesamolie 3 el rietsuiker 3 el sojasaus 2 eetlepel Boni dijonmosterd snuifje lookpoeder 4 ansjovisfilets (blikje) 1 teentje knoflook 20 g verse gember 50 ml Boni sojasaus 2 sneden oud tarwebrood 2 sneetjes roggebrood

Sukiyaki hot pot party

7f8f37f88d5e8e40d4283172afb496ccf9607718f8752dcd28cb19e396cef5fd.jpg

Kooktips

De bouillon kookt steeds verder in, vul dus regelmatig bij met water.

Allergenen

Vis , Gluten , Mosterd , Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg het vlees in de diepvries.

  2. Sesamsaus

    Ingrediënten: 40.0 ml Boni sojasaus 5.0 el Spar geroosterd sesamzaad 5.0 el tahin 4.0 el rijstazijn 1.0 el sesamolie 3.0 el rietsuiker 1.5 eetlepels Boni dijonmosterd snuifjes lookpoeder

    Doe de ingrediënten in het hakmolentje en mix tot een romige saus. Voeg indien nodig wat ijskoud water toe.

  3. Snij de prei in schuine stukken van 2 cm lang.

  4. Schil de koolrabi en wortels. Snij in plakjes van 1 cm dik.

  5. Snij de paksoi en spitskool in stukken van 2 cm.

  6. Snij het kortbevroren vlees dwars op de draad in dunne plakjes.

  7. Schik de groenten en het vlees op schalen.

  8. Imitatie-dashi

    Ingrediënten: 1.0 teentjes knoflook 20.0 g verse gember

    Pel de look en schil de gember. Snij beide in plakjes.

  9. Ingrediënten: 50.0 ml Boni sojasaus

    Doe in een steelpan, samen met 1 l water en de sojasaus. Breng aan de kook.

  10. Ingrediënten: 4.0 ansjovisfilets (blikje) 2.0 sneden oud tarwebrood

    Spoel de ansjovisfilets en voeg samen met het brood bij het sojamengsel.

  11. Breng terug aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 10 min trekken. Giet voorzichtig door een met keukenpapier beklede zeef.

  12. Bouillon

    Zet een grote hot pot op de elektrische kookplaat in het midden van de tafel en giet de olie erin. Voeg de suiker toe en laat oplossen. Giet het water, de sojasaus, dashi en sherry erbij. Breng aan de kook en zet het vuur lager.

  13. Pocheer naar wens de stukjes vlees en groenten in de bouillon en vis eruit met eetstokjes.

  14. Dip in het sesamsausje.

  15. Als de groenten en het vlees op zijn, laat je de bouillon verder inkoken (zonder water toe te voegen).

  16. Kook als afsluiter de noedels in de rijke bouillon en serveer samen met de bouillon.