Caesarsalade met kalfsvlees, little gem, parmezaan en croutons

Caesarsalade met kalfsvlees, little gem, parmezaan en croutons

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dressing: breek de eieren en doe de dooiers in een hoge mengbeker. Pel de look, snij de teentjes in kleine stukjes en voeg toe aan het eigeel. Knijp de limoen uit in de beker en voeg de mosterd toe. Plaats de staafmixer in de pot en giet, al mixend, de arachideolie erbij, tot je een stevige mayonaise krijgt. Doe de yoghurt bij de mayonaise en mix alles tot een romige dressing. Voeg de zoute ansjovis toe, een snuifje cayennepeper en enkele druppels worcestersaus. Mix en proef. Voeg naar smaak nog wat extra ansjovis toe. Zet koel tot gebruik.

  2. Kruid het kalfsvlees met peper en zout en haal door de bloem. Bak het kalfsvlees in boter op middelhoog vuur aan beide zijden tot het mooi bruin is. Haal het vlees uit de pan. Voeg de witte wijn toe, laat inkoken en voeg vervolgens het citroensap toe. Snij het vlees in schijfjes.

  3. Laat een grillpan goed heet worden. Snij de little gem doormidden en bestrijk de snijhelften met olijfolie. Kruid met peper en zout. Gril de snijkant van de sla ± 2 min.

  4. Snij enkele dikke sneden van het toastbrood van ± 2 cm dik. Snij het kruim in dobbelstenen. Bak de dobbelsteentjes in boter en olijfolie tot goudbruine knapperige croutons. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

  5. Leg de gegrilde sla op een bord. Schik de vleesplakjes ertussen. Verdeel de croutons erover.

  6. Giet de caesardressing over de sla en werk af met wat versgeschaafde parmezaan en fijngehakte kervel.

  7. Tip: je kan ook blokjes krokant gebakken spek toevoegen aan deze sla.