Frangipanemuffins met karamelhoedje

Kookgerei
Muffinbakvorm (1), Uitsteekvormpje (1), Spuitzak (1)
Eieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Ingrediënten: 2.0 Spar eieren
Splits de eieren.
-
Ingrediënten: 150.0 g Spar amandelpoeder 150.0 g bloemsuiker 100.0 g zelfrijzende bloem 1.0 kl bakpoeder
Meng het amandelpoeder met bloemsuiker, het bakpoeder en de zelfrijzende bloem.
-
Ingrediënten: 120.0 g arachideolie 150.0 g Spar amandelpoeder 2.0 el lactosevrije yoghurt
Meng de dooiers met de olie, yoghurt en amandeldrink.
-
Ingrediënten: 2.0 zakjes vanillesuiker
Klop het eiwit tot schuim en voeg de zakjes vanillesuiker toe.
-
Meng alles samen en doe in een spuitzak.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Spuit het deeg in de cupcakevormpjes. Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende 40 à 45 min.
-
Ingrediënten: 10.0 Napoleonsnoepjes
Breek de Napoleonsnoepjes en mix ze tot poeder.
-
Strooi het poeder in een uitsteekring op een bakpapier en laat 8 min karamelliseren in de oven op 150°C.
-
Laat afkoelen en bewaar eventueel in een luchtdichte doos.
-
Crème
Ingrediënten: 100.0 g bloemsuiker 100.0 g margarine enkele druppels citroensap
Meng bloemsuiker met de malse margarine en verfris met enkele druppels citroensap.
-
Spuit een dot van deze ‘crème’ op de muffins en druk de karamel op de dot crème.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven