Abrikozenmuffins geparfumeerd met oranjebloesem

8Zoet60minPrint
Ingrediënten
  • 300 g Boni Selection zelfrijzende bloem
  • 250 g suikerklontjes
  • 150 g Spar boter
  • 250 g Boni Selection Griekse yoghurt met abrikoos
  • 4 Spar Large eieren
  • 2 el oranjebloesemwater
  • 250 g abrikozen
  • 4 el bloemsuiker
  • Spar amandelschilfers
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Snij de abrikozen in stukjes.
  3. Laat de boter smelten.
  4. Klop de eieren los met de suiker. Voeg de gesmolten boter, yoghurt en het oranjebloesemwater toe.
  5. Schep de abrikozenstukjes door de bloem en spatel in een beweging door het eimengsel zonder veel te roeren.
  6. Vul de vormpjes en bak in 30 à 35 min goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
  7. Rooster de amandelschilfers en laat afkoelen.
  8. Laat de cakejes afkoelen op een rooster.
  9. Klop de bloemsuiker door de Griekse yoghurt en bestrijk de nog warme cakejes.
  10. Bestrooi met amandelschilfers.
< naar recepten