Gebakken spruitjes met ketjapsaus en sesam

e9a15782f25f37d1cfe85942fc790749b1324a3fda879bd3e15d5078a7dafa80.jpg

Allergenen

Eieren, Pindanoten, sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de spruitjes onderaan met de punt van een mes kruislings in.

  2. Breng licht gezouten water aan de kook en blancheer de spruitjes 5 min.

  3. Giet de spruitjes af en halveer.

  4. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan zonder vetstof.

  5. Pel de look en snipper fijn.

  6. Snipper het wit van de lente-uitjes fijn en snij het groen in fijne ringen.

  7. Verhit wat arachideolie in een kookpot. Bak 1/2 van de look glazig.

  8. Roer de rijst erdoor en bevochtig met 500 ml licht gezouten water. Laat 10 min garen op een zacht vuur onder deksel.

  9. Roer de eieren los. Kruid met wat zout en zwarte peper.

  10. Verhit wat arachideolie in een pan en bak 2 dunne omeletten.

  11. Rol de omeletten op en snij in dunne slierten.

  12. Roer samen met de hamblokjes en het groen van de lente-ui door de gegaarde rijst. Bestrooi met grofgehakte pinda’s.

  13. Verhit arachideolie in een wok.

  14. Roerbak de spruitjes enkele min. Roer de look en het wit van de lente-ui erdoor. Voeg de ketjap en sambal toe en laat even doorkoken.

  15. Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer met de rijst.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit