Huisbereide noedels met spruitjes, ketjap, sesamzaad en kip

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de broodbloem met het zout. Voeg het water toe en kneed tot het deeg loskomt van de pot. Voeg extra druppels water toe als het deeg te droog blijft.

  2. Kneed gedurende 10 min tot je een glad deeg bekomt.

  3. Bestrooi de werktafel met maïzena. Rol het deeg uit op de werktafel, gebruik daarvoor eventueel een pastamachine. Bestrooi het uitgerolde deeg met maïzena en rol op. Snij fijne repen van het deeg en rol terug af.

  4. Kook water met zout. Gooi de noedels in het kokende water, laat kort opkoken en giet af.

  5. Pluk de blaadjes bladpeterselie en hak fijn.

  6. Reinig de spruitjes en snij eerst in 2 en daarna verder fijn. Stoof de spruiten in de boter met een klein geutje water. Voeg de sesamzaadjes toe. Voeg de ketjap, sambal en het citroensap toe. Meng de gehakte peterselie eronder.

  7. Warm hierin de noedels weer op. Kruid extra met peper en zout, indien nodig.

  8. Bak de kip krokant in veel hete olijfolie. Kruid met peper en zout.

  9. Serveer met de spruitjes en noedels.