Mosselen friet met Triple d’Anvers

Mosselen friet met Triple d’Anvers

Allergenen

Selder , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in frietjes.

  2. Bak ze de eerste keer op 130°C tot ze mooi zacht zijn. Laat ze volledig afkoelen.

  3. Spoel de mosselen grondig en verwijder de kapotte schelpen.

  4. Snij de prei en selder in stukken en was ze grondig. Pel de ui en snij in stukken.

  5. Stoof de groenten glazig in een ruime kookpot.

  6. Voeg de gewassen mosselen toe en kruid met peper. Voeg het bier toe.

  7. Zet het deksel op de pot en laat de mosselen koken. Schud een paar keer op. De mosselen zullen na ± 6 min klaar zijn.

  8. Giet de jus af in een andere pot en laat nog wat verder inkoken.

  9. Giet de warme jus over de mosselen.

  10. Bak de frieten nu op 180°C tot ze goudbruin gekleurd zijn. Kruid met zout. Serveer in een aparte schaal.

  11. Serveer de mosselen met de mayonaise. Snij de citroen in partjes en serveer bij de mosselen.