Pannenkoekentaart met gekookte ham en zongedroogde tomaatjes

Pannenkoekentaart met gekookte ham en zongedroogde tomaatjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pannenkoeken: laat de boter smelten. Meng de bloem, eieren, gesmolten boter en melk tot een homogeen deeg. Bak fijne pannenkoekjes en laat ze afkoelen.

  2. Mix de gekookte hamblokjes met de malse boter. Kruid met cayennepeper en zout. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Voeg als laatste de fijngesnipperde groene kruiden en stukjes tomaat toe en mix nogmaals.

  3. Leg een pannenkoekje op een schotel en bedek het met de hespenmousse. Leg de volgende pannenkoek erop. Ga zo verder tot het volledige mengsel is opgewerkt. Smeer zeker niet te dik en zorg ervoor dat er aan de buitenkant meer zit dan in het midden, anders krijg je een scheve pannenkoekentaart.

  4. Bestrijk de boven- en zijkant van de taart met de rest van het mengsel. Als je niet genoeg vulling hebt, kan je de bovenkant ook niet bedekken. Zet in de koelkast om op te stijven. Je kan dit perfect 1 dag op voorhand doen.

  5. Werk net voor het opdienen af met de gemengde sla en bieslook.