Queen of puddings

782515ec3321fb467e0cc06b644e14d81bb4f1dacd1f990fd1d1bac069ab94b1.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose, Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Verwarm de melk met het vanille-extract in een pan tot de melk net niet kookt. Haal de pan van het vuur. Snij de korsten van het brood en verkruimel het. Doe de broodkruimels in een grote kom en schenk de melk erover. Laat dit 10 minuten staan.

  3. Scheid de eiwitten van de eigelen en bewaar de eiwitten. Klop de helft van de suiker met de eigelen op en roer dit door het broodmelkmengsel = custard.

  4. Bestrijk de ovenschaal met boter. Schep de custard in de ovenschaal. Zet in de voorverwarmde oven en bak 45 minuten tot het stevig is.

  5. Verdeel de confituur over de gebakken custard.

  6. Klop de eiwitten in een schone, droge en bovenal vetvrije kom tot stijve pieken. Klop nu de rest van de suiker erdoor, zodat er een meringue ontstaat. Schep de stijfgeklopte eiwitten in pieken over de jam.

  7. Verhoog nu de ovenstand tot 220°C en bak het nog eens 3 à 4 minuten goudbruin.

  8. Garneer met geroosterde amandelschilfers.

  9. Tip Dit gerecht kan je zowel koud als warm eten.

  10. Tip Als je voor de meringue meer volume wil hebben, gebruik dan eieren die een paar dagen oud zijn. Zorg er wel voor dat de eieren op kamertemperatuur zijn!

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit