Koffiekoek met pudding en chocolade

4Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 6 Spar eidooiers
  • 90 g suiker
  • 5 dl Boni Selection volle melk
  • 1 buisje vanillearoma
  • 35 g vanillepuddingpoeder
  • 75 g Boni Selection chocoladedruppels
  • 2 pakjes Boni Selection bladerdeeg
  • 1 Spar ei
Recept
  1. Doe de eidooiers in de keukenrobot en voeg de suiker toe. Klop tot een gladde, witte en schuimige massa (= ruban).
  2. Verwarm de melk en voeg het vanillearoma toe.
  3. Roer het puddingpoeder door de ruban en giet er een beetje warme melk bij. Roer los.
  4. Giet de ruban bij de rest van de melk. Laat op het vuur al roerend indikken tot je een stevige pudding krijgt.
  5. Giet in een kom. Dek af tot op de crème met plastic folie. Zet in de koelkast.
  6. Snij de vellen bladerdeeg aan 1 kant recht en plak de vellen stevig tegen elkaar zodat je een groot vel krijgt.
  7. Leg het zodat je boven en onderaan een ronde kant hebt. Snij de zijkanten recht.
  8. Bestrijk het vel met koude vanillepudding en hou boven en onderaan de ronde kanten (10 cm) vrij.
  9. Bestrooi met chocoladedruppels.
  10. Rol het eerste deel zonder pudding strak op en rol dan verder losser op, zodat je een mooie rol krijgt.
  11. Leg de rol 1 u in de diepvries.
  12. Verwarm de oven voor op 180°C.
  13. Snij de rol in plakken van 1,5 cm dik.
  14. Schik op een bakplaat bekleed met bakpapier. Klop het ei los en bestrijk de koeken ermee.
  15. Bak goudbruin en gaar in 25 min.
< naar recepten