Traaggegaarde knolselder met champignons en Cashel Blue

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Spoel de knolselder, maar schil hem niet. Snij in schijven van 3 cm. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk elke schijf aan beide kanten met olijfolie en strooi er een royale hoeveelheid zeezout over.

  3. Bak 45 min in de oven of tot de knolselder zacht en goudbruin is.

  4. Snij de champignons in 4 en bak in boter tot ze goudbruin en zacht zijn, kruid met peper en zout.

  5. Rooster de noten in een droge hete pan en hak ze grof. Bak de pancetta kort aan.

  6. Pel de rode ui en hak fijn. Meng de fijngehakte rode ui, de waterkers, de champignons en de hazelnoten in een kom.

  7. Haal de gebakken knolselder uit de oven. Leg ze op borden en beleg met de plakjes pancetta en waterkers. Serveer met een royale hoeveelheid champignons en Cashel Blue kaas.

  8. Werk af met een paar druppels olijfolie en hazelnoten.