U bent hier

Aan bakboord!

De broers Bob en Jef, die kunnen varen, die kunnen varen! Ze laten hun avocadoschuitjes met tonijn te water en hijsen hun tortillavlaggen. Tot slot sturen ze de bootjes recht richting hun … mond!

Avocadobootjes

2 stuks . 20 min

1 rijpe avocado
1 Spar wrap
2 broodstengels (grissini)
100 g Boni Selection tonijn op olie
1 el Boni Selection mayonaise
4 kerstomaten
1 el sap van citroen

National Media File 
0
National Media File 
0

1. Snij 2 grote en 2 kleine driehoeken (vlagjes) uit een tortillavel.
2. Leg de vlagjes op een bakplaat met bakpapier.
3. Bak krokant op 180°C, ± 5 min.

National Media File 
0
National Media File 
0
National Media File 
0

4. Snij de avocado in de lengte in 2 en verwijder de pit.
5. Haal het vruchtvlees uit de avocado. Hou de schil apart.
6. Prak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork en besprenkel met citroensap.

"Pletten, pletten, pletten, dat doe ik graag!"Jef
National Media File 
0
National Media File 
0
National Media File 
0

7. Meng de tonijn, 1 el olie van de tonijn en 1 el mayonaise onder het vruchtvlees van de avocado. Kruid met peper en zout.
8. Vul de schil van de avocado op met het vruchtvlees.

National Media File 
0
National Media File 
0

9. Snij de tomaten in partjes en verdeel over de avocado’s.
10. Steek in het midden van elke opgevulde avocado een broodstengel en aan beide kanten van de broodstengel een gebakken tortillavlagje.

"De dip is top. Zo eet ik de mast helemaal op!"Bob
National Media File 
0
National Media File 
0
National Media File 
0
 
< naar de wereld van Spar