U bent hier

Belgische appelen en peren

Bij Spar Colruyt Group verkopen we, gespreid doorheen  het jaar, maar liefst 13 soorten appelen en 4 perenrassen. Niet evident om daartussen te kiezen. We maken het je gemakkelijk en zetten onze Belgische variëteiten in de picture.  Daarenboven hebben we de verpakkingen in een nieuw kleedje gestoken. Zo vind je nu op elke verpakking een handige appelen- en perenwijzer. Lekker eenvoudig om jouw favoriet te kiezen. Het kartonnen schaaltje is ook recycleerbaar, nog een extra meerwaarde!

National Media File 
0

Gerecycleerde verpakkingen

De appelen en peren die we verkopen onder het Spar-merk vind je voortaan in een kartonnen schaaltje gemaakt van het gerecycleerde kartonafval van Colruyt Group. Het schaaltje kan op zijn beurt opnieuw gerecycleerd worden. Op deze manier benutten we onze grondstoffen maximaal en geven we kartonafval een duurzaam tweede leven. Op langere termijn willen we elk stuk groente of fruit dat verpakt wordt aanbieden op een schaaltje van gerecycleerd karton.

Appelen- en perenwijzer

Op de schaaltjes staat bovendien een handige appelen- en perenwijzer die de smaak weergeeft ten opzichte van andere soorten.

National Media File 
0
National Media File 
0
National Media File 
0

Jonagold

  • Deze populaire Belgische appel heeft een groengele achtergrondkleur met rode blos. De vrucht is dik en heeft een mooie en regelmatige vorm. Het vruchtvlees van de Jonagold heeft een lichtgele kleur, is stevig en zeer sappig met een frisse, zoetzure en aangename smaak.
  • Beschikbaar vanaf de herfst tot het voorjaar.
  • Lekker om uit het vuistje te eten of om te verwerken in een dessert.
National Media File 
0

Boskoop

  • Dikke, dofgele tot rode appel met ruwe en droge schil. Deze appel wordt ook wel eens ‘De schone van boskoop’ of ‘Goudrenette’ genoemd. De smaak is licht zuur.
  • Beschikbaar vanaf september tot december als keukenappel.  Op zijn best als tafelappel van december tot april.
  • Deze appel behoudt steeds zijn smaak en structuur en is daarom zeker te gebruiken in bakgerechten, in appelmoes en bij rode kool. 

 

National Media File 
0

Belgica

  • Belgischer kan het niet. Deze variëteit is het resultaat van jarenlange kruisingen van verschillende Belgische appelrassen. Deze middelgrote appel heeft een karmijnrode kleur op een intens groene achtergrond.
  • Zoetzure smaak en een knapperige schil. De appel heeft stevig vruchtvlees en een hoog suikergehalte.
  • Deze appel wordt geplukt van eind augustus tot midden september en is beschikbaar tot oktober. Dit is geen bewaarappel en leent zicht eerder als tussendoortje.

 

National Media File 
0

Elstar

  • Roomwit vruchtvlees, sappig en karakteristiek aroma.
  • Beschikbaar vanaf september tot het voorjaar. De pluk gebeurt vanaf de derde week van september tot half oktober.
  • Lekker om te gebruiken in appelmoes of geperst als appelsap.
  • Minder geschikt in gebak en patisserie behalve in combinatie met gedroogde vruchten.

 

Conférence

  • Vrij grote en slanke peer met harde schil. Roestig van kleur met een vruchtvlees dat licht oranje kleurt. Het witte vruchtvlees smaakt zoet en is zeer sappig. Hoe rijper, hoe sappiger.
  • Beschikbaar gedurende langere periode aangezien deze peer lang bewaard kan worden en ook zijn smaak behoudt.
  • De eetpeer bij uitstek. Ook lekker in gebak en slaatjes.
  • Tip: een croque monsieur van rozijnenbrood met schijfjes conférencepeer en blauwe schimmelkaas.

 

National Media File 
0

Queen forelle

  • Deze Belgische peer heeft een lange conische vorm. De smaak is knapperig, sappig en wijnachtig zoet. De peer is groen van uitzicht met rode blos. Het is een oud ras dat zij naam waarschijnlijk te danken heeft aan de gelijkenis tussen de rode blos en de huid van een regenboogforel.
  • Deze peer wordt geplukt vanaf eind september en kan goed bewaard worden. Eens uit bewaring gehaald, gaat de smaak snel achteruit
  • Wegens het kleine formaat is het de ideale peer om uit de hand te eten. Ze zien er ook geweldig uit op een fruitschaal.

 

National Media File 
0

Durondeau

  • Middelgrote tot grote peer met goudkleurige schil en stevig vruchtvlees. Vaak een rode schijn langs 1 zijde. Een uitgesproken frisse, zoetzure smaak. Het vruchtvlees van deze peren is wit van kleur en erg sappig als ze voldoende rijp zijn.
  • Een durondeau heeft een typische, wrange smaak. Als ze wordt geplukt in de maand september is deze peer uitsluitend te gebruiken in de keuken. Vanaf oktober is dit een uitstekende dessertpeer. Ook als stoofpeer wordt deze variëteit gebruikt.
  • Deze peer moet gegeten worden net voor ze perfect rijp is. Als de schil geel ziet is de peer overrijp.   

 

National Media File 
0
National Media File 
0
National Media File 
0

Appelbeignets

Klik hier.

Crumble van appels en peren

Klik hier.

National Media File 
0
National Media File 
0

Salade met geroosterde peer

Klik hier.

Gebakken peer met vanille

Klik hier.

< naar de wereld van Spar