U bent hier

Exotisch fruit

Met eindejaar versterken enkele exotische toppers ons assortiment. Deze vruchten gedijen in tropische klimaten in het verre Oosten, Latijns-Amerika, het Caribisch gebied en Afrika en brengen tijdens de  wintermaanden een beetje zon op ons bord. De grenadilla, pitahaya en tamarillo zijn maar enkele van deze exotische vruchten. Ontdek er hieronder alles over: 

National Media File 
0

Baby-ananas

Een mini-ananas met oranje, sappig en lekker zoet vruchtvlees. De kern van de vrucht is zo klein en zacht dat ook die kan opgegeten worden.

National Media File 
0

Tamarillo

Een tamarillo of 'boomtomaat' heeft stevig, lichtzuur vruchtvlees met kleine zwarte pitjes. De kleur van het vruchtvlees hangt af van het ras en varieert van geel tot oranjerood. Een rijpe tamarillo voelt zacht aan. 

National Media File 
0

Grenadilla

Het vruchtvlees van een grenadilla is sappig, geleiachtig met zwarte eetbare pitjes en heeft een frisse, zoete smaak. Een rijpe grenadilla is mooi oranje van kleur en voelt stevig aan. Lichtbruine stipjes op de schil kunnen voorkomen, deze zijn normaal.

National Media File 
0

Stervrucht

Het vruchtvlees heeft een frisse smaak en kan zoetzuur tot zoet zijn. De schil en de pitjes kan je opeten. Het fruit dient er mooi groen uit te zien. Een licht gele schijn en bruine randjes mogen. 

National Media File 
0

Nashi peren

Een nashi peer of Aziatische peer heeft een knapperige beet en een licht zure toets. Sappiger, wateriger, frisser en crunchier dan een klassieke peer.  De vorm van deze vrucht doet aan een appel denken. Soms wordt de vrucht dan ook appelpeer genoemd, maar het smaakt gewoon naar peer, met een vleugje roos, ananas of honing.

National Media File 
0

Pitahaya

Het vruchtvlees van deze cactusvrucht is fijn en zoet, en zit vol eetbare pitjes. De schil is niet eetbaar. De smaak ligt tussen die van een meloen en die van een kiwi. 

National Media File 
0

Kumquat

Een vrucht met een langwerpige vorm en een fel oranje schil die sterk lijkt op die van een sinaasappel. De schil van deze vrucht is eetbaar en bitter. Het vruchtvlees is iets zuurder. In sommige vruchten zit een pit.

National Media File 
0

Lychee

De lychee is een vlezige en sensuele vrucht. De emotie die ze oproept komt van het ongewone parfum dat aan rozen doet denken. Een frisse en sappige smaak. Lychees worden rauw gegeten nadat de schil en pit werden verwijderd. Het pellen kan met de vingers gebeuren. De pit in het midden is niet eetbaar.

< naar de wereld van Spar