U bent hier

Aardappelen bij de vleet

 Benieuwd welke aardappelen jouw kerstmaal en nieuwjaarsdiner kunnen vergezellen? We selecteerden 5 feestelijke aardappelvariëteiten die qua structuur, kleur, bereidingswijze en smaak elk op hun manier bijdragen tot een feestelijke maaltijd. Kies en laat je inspireren door een van deze toppers.

 

National Media File 
0

Franceline

Deze roodkleurige aardappel, ook gekend als de rode Charlotte aardappel, is heel vastkokend en valt daardoor niet snel uit elkaar. De aardappel heeft een mooi rode, zeer dunne en gladde schil. Het vruchtvlees is stevig en geel van kleur.

Geschikt om te koken, te bakken, te frituren, te stomen, voor gebruik in ovenschotels en in salades. De aardappel schillen is niet nodig, goed afspoelen is voldoende.

Bij Spar komen de Franceline aardappelen uit Frankrijk en worden ze verkocht onder een Spar-verpakking. Praktisch het hele jaar door beschikbaar.

National Media File 
0

Corne de gatte

Corne de gatte betekent letterlijk “geitenhoorn”. Deze langwerpige aardappel met ietwat grillige vorm en roze tint wordt zeer gewaardeerd in de keuken. Het is een vastkokende aardappel die licht nootachtig smaakt.

Vanwege zijn bijzondere vorm is de Corne de gatte alleen geschikt om gekookt of gebakken in de schil te serveren.

Deze aardappelen worden geteeld in België en Frankrijk en worden verkocht onder het huismerk Boni Selection. Beschikbaar tot de maand maart.

National Media File 
0

Laurette

Een echte topper onder de aardappelvariëteiten, exclusief ontwikkeld voor Colruyt Group. Deze lange, ovale en vastkokende aardappel met een zeer regelmatige vorm, stevig geel vruchtvlees en dunne schil is vastkokend, heeft een romige smaak en smelt in de mond.

Kan gebruikt worden voor allerlei culinaire bereidingen: om te koken, om te bakken in de pan, om te stomen of in salades.

Ontdek dit nieuw aardappelras, geteeld in Frankrijk, in zijn mooie verpakking onder het huismerk Boni Selection. Beschikbaar tot de maand maart.

National Media File 
0

Vitelotte

Een bloemige variëteit met paarse schil en paars vruchtvlees, een echte eye-catcher. De aardappel wordt ook weleens truffelaardappel genoemd vanwege de uitwendige gelijkenis met de zwarte truffel. De aardappel heeft een lange en ovale vorm met diepe ogen en heeft een lichte kastanje- of hazelnootsmaak.

De Vitelotte is vooral geschikt voor puree of gefrituurd als decoratie bij een gerecht. Om de intense paarse kleur te behouden, is het aan te raden om de vitelotte in water te ko­ken of te stomen met de schil aan. Na het koken kan de schil nog eenvoudig verwijderd worden.

Bij Spar verkopen we vitelotte aardappelen uit Frankrijk en België in verpakkingen van 1kg. Beschikbaar tot eind december.

National Media File 
0

Ratte

Vastkokende aardappel met gele schil en geel vruchtvlees. De dunne schil is vrij glad, zonder ogen. Overheerlijk en met een zachte, boterachtige structuur en een lichte nootachtige smaak.

Erg geschikt voor het gebruik in salades of om te grillen. De schil geeft de aardappel zijn nootachtige smaak waardoor je hem beter volledig verorbert.

Deze aardappelen zijn bij Spar beschikbaar tot eind december, komen uit Frankrijk en België en worden verkocht in verpakkingen van 1kg.

< naar de wereld van Spar