U bent hier

Bloemkool

De tijd dat je bloemkool enkel in bechamelsaus zag zwemmen, is lang voorbij. Van bloemkoolsteak tot bloemkoolrijst, er is een reden waarom deze extreem veelzijdige kool de populairste aller kolen is.

Het bloemkoolseizoen loopt van maart tot december. Tijdens de zomermaanden verkopen we bij Spar kolen van eigen bodem of uit Nederland. Tijdens de wintermaanden bieden we Franse of Spaanse bloemkool aan.

Smaak:

Bloemkool heeft niet zo’n uitgesproken smaak en is dus ideaal om smaken van specerijen op te nemen. Om die reden is hij bijvoorbeeld enorm populair in de Indische keuken.

Voedingswaarde:

Bloemkool is rijk aan voedingsvezels, vitamine C en K en vormt een goede bron van kalium.

Bewaren:

Je bewaart bloemkool best op een zo koel mogelijke plek. Hou er rekening mee dat gekookte bloemkool snel bederft. Na drie minuutjes blancheren, kan je bloemkool perfect invriezen.

Weetjes: 

Bloemkool kan tijdens het opwarmen een sterke geur verspreiden. Wil je dat vermijden? Leg dan een boterham mee in de kookpot!

Bloemkool
National Media File 
0

Klaarmaken

Bloemkool heeft zich de voorbije jaren ontpopt tot dé kameleon onder de groenten. Je kan de groente grillen, stomen, frituren, roosteren, rauw eten, mixen, pekelen of koken. Nog niet genoeg? Wat dacht je van bloemkoolpizza- of quichebodems, bloemkoolsteak, bloemkoolrijst of bloemkoolcouscous?

Snijden & schoonmaken

  • Verwijder de buitenste bladeren.
  • Snij de stronk weg.
  • Was de groente goed.
  • Nu kan je roosje per roosje van de stam verwijderen.