U bent hier

Groene asperges en broccolini

Maak kennis met 2 groene groenten: broccolini en groene asperges. De troeven en mogelijkheden van deze groenten zijn eindeloos. Broccolini en groene asperges lijken zelfs wat op mekaar qua smaak en ‘bite’ en zijn ook perfect om samen te combineren in een gerecht. Lees er hieronder alles over.

Broccolini

Broccolini is ontwikkeld in Japan door broccoli te kruisen met kailan, een Chinese koolsoort. Broccolini is al een tijdje populair in de rest van Europa en verovert nu onze contreien. De zachte broccoliroosjes aan een steeltje smaken erg zacht, zitten barstensvol vitaminen en zijn in een handomdraai klaar. De troeven op een rijtje:

broccolini
National Media File 
0
  • Zachte smaak en knapperig: iets tussen broccoli en asperges.
  • Gezond: broccolini zijn één brok vitamines.
  • Makkelijk: je hoeft geen roosjes te snijden en de groente moet maar 3 min. koken, wokken, sauteren of stomen.
  • Geen verspilling: je gebruikt de volledige groente, ook de steeltjes.

 

Recept:
Hamrolletjes met groene asperge en broccolini

 

Groene asperges

Mei en juni zijn dé maanden om superverse groene asperges te eten, want dan komen ze uit België. De groene asperge bevat meer vitaminen en minarelen dan zijn witte broertje omdat hij boven de grond groeit, vandaar ook het kleurverschil. Hij is ook krachtiger van smaak dan de witte asperge. Groene asperges hebben ook een dunnere schil dan de witte variant, dus je hoeft ze niet te schillen. De houterige onderkant breek je wel best af.

Groene asperges passen super in zomerse gerechten zoals salades, Italiaanse schotels of BBQ! Je kan ze niet alleen koken, maar ook grillen, roosteren of rauw eten.

groene asperges
National Media File 
0
  • Grillen: groene asperges zijn dé favoriet op elke BBQ! Steek een prikker door enkele asperges en gril ze een paar minuten aan elke kant.
  • Roosteren: meng de asperges met olijfolie en rooster ze 12 à 15 min in de oven op 200°C. Lekker met citroensap.
  • Rauw: schil er slierten van met een dunschiller en voeg ze toe aan je salades. Ook mooi als decoratie.

 

Recept:
Biefstuk met salade van rauwe groene asperges

< naar de wereld van Spar