U bent hier

Granolé, granola!

Noem het een crunchy alternatief voor muesli, of een gezonde tegenhanger van cruesli. Granola is tegenwoordig een vaste waarde aan heel wat ontbijttafels. Begin je de dag graag met de glimlach? Kies voor Lucie’s Granola uit ons Spar assortiment. Die zit boordevol liefde – aankoopster Celine Hermans was er persoonlijk getuige van!

De droom achterna

Niet Lucie, maar Xavie Battel is de lieftallige dame die Spar van granola voorziet. En dat voorlopig nog vanuit haar eigen garage! Onze aankoopster Celine Hermans trok naar West-Vlaanderen voor een persoonlijke demonstratie. Xavie: “Ik ben industrieel ingenieur voeding van opleiding. Gezonde voeding is altijd een passie geweest. In de winter eet ik geregeld havermoutpap als ontbijt en ik was al een tijdje op zoek naar een zomervariant daarvan. Zo ben ik in de zomer van 2014 op het idee gekomen om zelf granola te maken.”

National Media File 
0
National Media File 
0
National Media File 
0

“Blijkbaar sloeg mijn zelfgemaakte granola aan, want tegen 2016 was de vraag zo groot dat ik er mijn beroep van heb gemaakt. Ik werk nu als zelfstandige en leid een team van vijf mensen. Mijn garage wordt stilaan te klein, dus we zijn ondertussen een groter pand in Koekelare aan het bouwen. De droom gaat verder. ”

"Lucie is de naam van de grootmoeder van mijn man. Alles blijft in de familie."

Mama doet mee

Groter pand of niet, met de passie die Xavie erin stopt, moet haar granola wel overheerlijk zijn. Die passie begint al bij de selectie van de ingrediënten: “We kiezen bewust voor kwaliteitsproducten. Onze granola is een samenstelling van havervlokken, amandelen, hazelnoten, walnoten, lijnzaad, sesamzaad, zonnebloem- en pompoenpitten. Aan die mengeling voegen we nog wat agavesiroop toe voor een licht zoete toets.”

National Media File 
0
National Media File 
0
National Media File 
0
National Media File 
0

“Nadat alle ingrediënten afgewogen en door elkaar gemengd zijn, strijken we ze dun uit op bakplaten. Zo worden ze veel krokanter in de oven. De granola wordt gebakken, afgekoeld en op bakplaten geschud. Ook mijn mama steekt trouwens een handje toe. Zij verpakt de granola. Alle zakjes krijgen een houdbaarheidsdatum en komen per 12 in een karton te liggen. Zo zijn ze helemaal klaar om in de winkelrekken van Spar te belanden!”

Granola: grandioos gezond!

Granola zit niet alleen boordevol smaak, maar ook boordevol vezels, mineralen en vitaminen. Een kommetje betekent energie voor de ganse dag!

National Media File 
0

Zes redenen om wakker te worden met granola:

  1. De vele vezels die erin zitten, zijn goed voor de darmen.
  2. Granola verlaagt slechte cholesterol
  3. Al het ijzer dat je binnenkrijgt, vermindert het risico op bloedarmoede.
  4. Je krijgt er energie van, zowel op korte termijn door de koolhydraten, als op lange termijn door het mangaan.
  5. Je hart- en bloedvaten zijn je dankbaar voor zoveel vitamine E.
  6. Vitamine E zorgt eveneens voor gezonde huid, haren en nagels.
< naar de wereld van Spar