U bent hier

Lekker lang brunchen

Niets zo gezellig als een uitgebreide brunch om de dag goed in te zetten. Het is het ideale excuus om eens lekker lang uit te slapen en vervolgens urenlang aan tafel te blijven zitten. Perfect voor op een zondagochtend! Maar wat serveer je op zo een brunch? Ga aan de slag met onderstaande recepten om je vingers bij af te likken.

Een goede voorbereiding

Om optimaal van jouw brunch te genieten, kan je al veel op voorhand doen. Je kan de tafel vooraf dekken en versieren. Veel gerechtjes kan je de avond ervoor klaarmaken, zo moet je de dag zelf niet al te vroeg uit de veren. 

TIP: Dingen die vers moeten zijn zoals fruit en yoghurt, maak je best de dag zelf klaar. 

Drinks

Er zijn heel wat mogelijkheden om te genieten van diverse drankjes. Denk maar aan warme dranken zoals koffie, thee en chocolademelk. Daarnaast kan je ook (vers) sinaasappelsap of een huisgemaakte smoothie voorzien. Mag het nog iets meer zijn? Voorzie dan een glaasje verfrissende bubbels.

Aan tafel!

Een brunch is eigenlijk een ontbijt en lunch tezamen. Daarom is een goede afwisseling tussen zoete en hartige gerechten een must. Wat zeker niet mag ontbreken op de brunchtafel zijn brood, pistolets, koffiekoeken, beleg en ontbijtgranen. Hieronder staan alvast enkele originele recepten ter inspiratie.

Een zoetje...

Naast pannenkoeken of verloren brood kan je genieten van nog meer heerlijke zoetigheden:

en een zoutje.

TIP: Als je eitjes wilt serveren kan je op voorhand hardgekookte eitjes maken of ze op het moment zelf bakken.

Op zoek naar nog meer inspirerende gerechten om te serveren? Ontdek hier al onze brunchrecepten. 

Meer brunchrecepten

Lekker lang brunchen
National Media File 
0
 

Finnishing touch

De makkelijkste manier om jouw eten te serveren is via een buffettafel. Dit zorgt ervoor dat de eettafel niet bomvol staat en dat alles er ordelijk en overzichtelijk uitziet. Ook leuke decoratie mag zeker niet ontbreken, zoals mooie tafeldecoratie, bijpassende servetten en een kleurrijk bloemetje.

TIP: Het is handig om alles in kleine porties te voorzien. Dit oogt heel mooi en zo kan je van alles een beetje proeven. 

< naar de wereld van Spar