U bent hier

7x koken met zuivel

Melk en room zijn goed ingeburgerd in onze keuken. Enkele van onze grootste Belgische klassiekers, zoals waterzooi of Brusselse wafels, kunnen zelfs niet zonder. Maar wat weet je over skyr, kefir of cottage cheese? En wat kook je er zoal mee? Welkom in de wondere wereld van onze zuivelproducten!

Koken met zuivel
National Media File 
0

Skyr

Heeft een zurige smaak, zit bomvol proteïnen en bevat nagenoeg geen vet of suikers. Vind zijn oorsprong in IJsland en wordt gemaakt met magere melk. Perfect als basis voor een dip of als vervanger van melk in beslag.

Koken met zuivel
National Media File 
0

Karnemelk

Karnemelk is een iets zuurdere en dikkere melk, rijk aan calcium en vitaminen. Het was oorspronkelijk een bijproduct van de boterproductie en is perfect als binding in soep en als vervanger van melk en boter in brood. 

Koken met zuivel
National Media File 
0

Kefir

Een fris en lichtbruisend melkdrankje dat qua smaak zurig is en doet denken aan yoghurt. Kefir is enorm populair in het Midden-Oosten. Het is perfect als vervanger van mayonaise in dressings.

Aan de slag

Ga alvast aan de slag met onze verrassende recepten of ontdek hieronder nog meer over zuivelproducten die niet mogen ontbreken in de keuken. 

Recepten

Koken met zuivel
National Media File 
0

Cottage cheese

Een frisse, kwarkachtige kaassoort met korrelige structuur. De ongerijpte en ongekleurde kaas wordt gemaakt van wrongel die men wel laat uitlekken, maar niet perst. Perfect als topping.

Koken met zuivel
National Media File 
0

Griekse yoghurt

Een geconcentreerde yoghurt, rijk aan vetten en eiwitten. Door de yoghurt te laten uitlekken, krijgt de Griekse yoghurt een dikkere, romige structuur. Perfect als topping.

Koken met zuivel
National Media File 
0

Volle yoghurt

Een gefermenteerd melkproduct met een milde, romige smaak. Perfect als vervanger van room in sauzen of als basis voor ijs.

Koken met zuivel
National Media File 
0

Verse kaas (halfvol)

Een smeuïge, frisse kaas, rijk aan eiwitten en een goede bron van calcium. Perfect in een cheesecake of in een beignetbeslag.

< naar de wereld van Spar