U bent hier

Tips voor paashazen

Bij Spar hebben we alles in huis voor geslaagde paaseierenzoektocht! Enkele gouden tips voor een onvergetelijke passage van de paashaas…

National Media File 
0
National Media File 
0
National Media File 
0

Kies voor kwaliteitseieren!

Bij Spar verkopen we de ambachtelijk gemaakte eieren van familiebedrijf Libeert. Dat begon in 1923 Belgische chocolade te maken. Vandaag, drie generaties later, is Libeert gegroeid van lokale naar internationale speler. Libeert chocolade wordt namelijk in alle continenten verkocht en geniet zo van wereldfaam. Het familierecept stamt af van de overgrootvader in de familie Libeert. Hij startte het bedrijf in Izegem onder de naam ‘Zwitsers-Italiaanse Specialiteiten’, omdat hij in die landen de kneepjes van het vak leerde. Sinds 1975 bevindt het bedrijf zich in Komen, vlakbij de Franse grens.

Libeert produceert meer dan 5.000 ton chocolade per jaar waarvan maar liefst 12.000 chocolade eitjes per uur het licht zien. Figuren die op vlak van gewicht en uiterlijk niet voldoen, worden uit het productieproces gehaald en hersmolten. Hierna verpakken Libeert medewerkers de chocolade manueel in de verschillende zakjes en sturen ze de eindproducten richting de Spar in jouw buurt.

Wist je dat … een deel van de chocolade vormen die niet voldoen, gebruikt worden om bio-energie op te wekken?
National Media File 
0
National Media File 
0

Vul aan met kleine extra’s

De grote chocolade eieren zijn uiteraard de basis van een geslaagde paasochtend, maar deze vier kleine aanvullingen maken het feest compleet:

  • kleine chocolade paaseitjes van Boni selection in alle geuren en kleuren
  • dragée eitjes van Vandenbulcke: chocolade met een coating van gekleurde suiker
  • guimauves van Etna in de vorm van paashaas en -klok
  • kleine pastelkleurige eitjes van gelei van Cupido.


Alle vier zijn het lekkere klassiekers die de traditie compleet maken. Bovendien zijn ze makkelijk te verstoppen!

National Media File 
0

Verstop ze (niet te) moeilijk!

Voor de allerkleinsten hoeven ze echt niet moeilijk verstopt te zijn, maar voor de iets groteren mag er wat uitdaging aan zitten. Zouden ze gaan zoeken op plaatsen waar je ook echte eieren bewaart, zoals in de frigo of een kartonnen eierdoos? De kamerplanten zijn ook altijd prima plekken om eieren te camoufleren. Buiten zijn de brievenbus, de gieter of het vogelhuisje echte topplekjes. Maar … vergeet vooral niet te onthouden – of op te schrijven – hoeveel eieren je waar verstopt hebt!

Zilveren tip:wikkel een paasei in aluminiumfolie. Wie dit vindt, wint een extra verrassing.

Omdat de kinderen al snel hun handen vol hebben met eieren, doe je er goed aan om mandjes te voorzien. En wat is er nu leuker dan de dag voordien zelf een mandje te versieren? Kwestie van de spanning al wat goed op te bouwen.

Teveel chocolade? Die verwerk je in desserts! 

Zijn al die chocolade eieren na enkele weken nog niet op? Dan komen ze goed van pas in deze overheerlijke nagerechten. De gallets en de andere chocolade kan je makkelijk vervangen door een zelfde gewicht aan paaseieren. 

National Media File 
0

Whoopies met crème au beurre van pindakaas en banaan

Naar recept

National Media File 
0

Tricolore chocoladebrownie

Naar recept

< naar de wereld van Spar