U bent hier

Scoor met balletjes!

Op 18, 23 en 28 juni zien we hoe ons nationaal elftal zich een weg dribbelt naar de titel van wereldkampioen. Tackle tijdens de match je dorst met een frisse pint en zet je honger buitenspel met lekkere balletjes. Of onze jongens nu scoren of niet: deze 5 soorten balletjes zijn alvast een schot in de roos!

Arancini: gevulde rijstballetjes - 10 stuks - 40 min 

200 g Spar gemengd gehakt
2 el Boni Selection olijfolie
1 kl Provençaalse kruiden
50 g erwtjes, 1 ui, 2 sjalotten
2 el Boni Selection tomatenpuree
2 dl groentebouillon en 3 dl kalfsbouillon
50 g Spar boter
200 g Boni Selection risottorijst
2 dl witte wijn
paneermeel
2 Spar eieren
Boni Selection bloem
1 Spar mozzarella

Ontdek het recept!

De Italiaanse Squadra Azzurra mag voor het eerst in 60 jaar niet naar het WK, een nationaal trauma! Maar hun kookkunsten hoeven we gelukkig niet te missen. Arancini zijn Siciliaanse gefrituurde risottoballetjes. Naast risottorijst bevatten de balletjes vaak mozzarella en ham of vleesragout. In sommige streken hebben ze de vorm van de vulkaan Etna. Op andere plaatsen zijn ze dan weer groot en rond. De West- en Oost-Sicilianen discussiëren al jaren over de benaming van dit gerecht. Arancino of arancina: het maakt geen bal uit, lekker zijn ze sowieso!

National Media File 
0

Tip voor de dorst!

Bij een Siciliaanse specialiteit hoort de Siciliaanse topwijn I Sicani, nero d’avola – syrah (75 cl). Geniet van de fluwelige smaak en rijpe afdronk met houttoetsen.

 

Gestoomde kabeljauwballetjes met zoete paprikazalf

4 personen -  40 min

300 g Spar kabeljauwfilets
2 sjalotten
2 eiwitten
1 plantje verse koriander
2 uien
6 zoete paprika’s
2 el Boni Selection olijfolie

Ontdek het recept!

National Media File 
0

Tip voor de dorst!

Cornet is een zwaar, blond bier dat een subtiele vanilletoets krijgt dankzij de eikenhouten snippers die tijdens het brouwen worden toegevoegd.

 

Kipballetjes met pindasaus

12 stuks - 35 min

400 g kippengehakt
4 el Boni Selection pindakaas
2 dl Boni Selection room
40 g Spar pindanoten
Boni Selection olijfolie

Ontdek het recept

Helaas pindakaas! Ook de Nederlanders zijn een grote afwezige op het WK. Hopelijk vinden ze troost in hun favoriete pindasaus! Sinds Indische Nederlanders uit de voormalige kolonie de lekkernij introduceerden in Nederland, zijn de Nederlanders niet meer weg te slaan bij hun favoriete saus. Wie zoete mayonaise of ‘fritessaus’ al een gekke gewoonte vond, zal helemaal z’n ogen opentrekken bij een ‘patatje oorlog’: frieten met – jawel – pindasaus!

 

Gehaktballetjes in trappistensaus

12 stuks - 1 u

500 g Spar gemengd gehakt
2 uien
1 flesje blauwe Chimay
3 dl kalfsfond
1 el Boni Selection mosterd
Maïzena express bruine saus
50 g Spar boter
Spar gehakte peterselie

Ontdek het recept

TIP! Smeer een bruine boerenboterham met een dikke laag mosterd en leg hem met de besmeerde zijde naar onderen. Zo kan je de saus ook wat dikken.

National Media File 
0

O heilig land der trappisten

De Belgen brengen niet alleen voetbal van wereldniveau, ook onze bieren zijn de beste ter wereld. Van de elf trappisten die wereldwijd bestaan, zijn er maar liefst zes Belgisch. Eén daarvan is de Tripel van Westmalle: een complexe, romige trappist met heel veel finesse en elegantie. In 2005 is deze trappist zelfs verkozen tot beste zware bier ter wereld door The New York Times. Geniet ervan bij dit hapje!

 

Chocoladetruffels met geroosterde amandelschilfers

30 stuks . 30 min + opstijven: 3 u

800 g chocoladegallets
2 dl Boni Selection room 40% VG
50 g Spar amandelschilfers
50 g Spar boter
cacaopoeder
extra:
spuitzak
spuitmond met ronde opening
bakplaat met bakpapier

Ontdek het recept

National Media File 
0

Tip voor de dorst!

Bij een dessertje past een lekker zoet fruitbier zoals Pêche Mel Bush: een mengsel van gelijke delen Bush Amber en perzikgeuze. Het bier is gebaseerd op een receptje van enkele studenten. Wie anders kan zoiets geniaals bedenken!?

< naar de wereld van Spar