U bent hier

Kiplekker

Nog nooit zelf een kip gebraden? Gewoon een keer doen! Het is helemaal niet moeilijk om die kip even lekker en sappig te braden als het kippenkraam op de markt. Groot voordeel: je kan zelf je smaakmakers en je kwaliteitskip kiezen.

Hele kip in de oven

TIP: Wordt je kip te bruin tijdens het bakken? Dek ze dan af met aluminiumfolie. Laat daarna nog 10 min bakken zonder folie.

Recept

Kip houdt ook van

  • Kruidenboter: verdeel ze onder het vel en in kleine inkepingen in de borst en de billen van de kip.
  • Citroen en sinaasappel: vul de kip met schijfjes en leg er ook enkele in de ovenschotel.
  • Gerookt spek: wikkel enkele sneetjes rond de kip.
  • Look, wortel en bleekselder: vul de kip ermee op en leg ze ook onder de kip in de ovenschotel.

Kies je kip

De ene kip is de andere niet. De zogenaamde plofkip heeft veel minder smaak en verliest meer vocht bij het braden dan een met zorg gekweekt exemplaar. Keuze genoeg bij Spar: met deze kwaliteitskippen zit je sowieso goed qua smaak en textuur.

braadkip bio
National Media File 
0

Bio kip

De biokippen scharrelen in grotere ruimtes met natuurlijk daglicht en krijgen biologisch voeder. Dat zorgt voor een hoger vetpercentage en een volle smaak.

braadkip geel
National Media File 
0

Challans boerenkip geel

Omdat ze veel maïs te eten krijgen, zijn ze goudkleurig en vooral ook erg zacht. Het vlees heeft een lichtzoete smaak, die het geleidelijk aan vrijgeeft tijdens het garen.

braadkip wit
National Media File 
0

Challans boerenkip wit

De witte boerenkip heeft een superieure smaak die ze dankt aan een strikt voedselregime met een goed evenwicht aan granen, soja, luzerne en mineralen.

braadkip zwart
National Media File 
0

Challans boerenkip zwart

Tijdens de lange kweekperiode ontwikkelen de dijen erg stevig vlees. De smaak is verfijnd en het dunne vel wordt superkrokant bij het braden.

< naar de wereld van Spar