U bent hier

Kant-en-klare soepen van Liebig

Het vakmanschap van Liebig proef je bij elke kom of tas soep. Wist je trouwens dat ze typisch lokale smaakvarianten ontwikkelen? Qua toewijding kan dat tellen. Daarenboven zijn de soepen kant-en-klaar. Zo zet je in een mum van tijd een gebalanceerde, smaakvolle soep op tafel.

Hoe het begon …

Het merk Liebig ontstond in de 19de eeuw. Kwalitatief vleesextract werd door het ‘dépôt général des produits Liebig’ vanuit Antwerpen naar bijna alle landen in Europa, maar ook naar Azië geëxporteerd. De smaakmaker circuleerde, omwille van zijn hoge prijs, toen vrijwel enkel onder welvarende kringen. Naar verluidt waren onder andere Florence Nightingale en ontdekkingsreiziger Stanley grote fan.

Aan het einde van die eeuw bracht de directie van de internationale Liebig-groep een nieuw product op de markt: bouillon op basis van vleesextract. Zo werd vloeibare OXO gelanceerd. Niet veel later volgden de OXO-bouillonblokjes, die handig inspeelden op het gebruiksgemak. Je kon ze namelijk meenemen tijdens een picknick of, zoals de jaren erop van belang werd, naar het front.

Rond 1951 kwamen de eerste geconcentreerde Liebigsoepen in blik op de markt. Aan de drie verschillende smaken, zijnde tomaat, kervel en groenten, moest je wel nog water toevoegen. In 1958 lanceerde Liebig in België de geliefde tomaten- en kervelsoep met gehaktballetjes. Tot op de dag van vandaag worden de Liebig-soepen, die in België verkrijgbaar zijn, volledig op maat van het Belgische gezin gemaakt.

Van soepketel tot evenwichtige kant-en-klare soep 

Zoals bij een thuisgemaakte soep, zijn groenten de hoofdrolspelers in de Liebig-soepen. Die gaan gewassen en gesneden in een grote soepketel met water. Hierin worden ze tien minuten op 95°C gekookt. Daarna is het tijd om te mixen. Afhankelijk van het recept, gebeurt dat met een grove of fijne mixer. De soepen worden niet gezeefd. Zo kan Liebig nog extraatjes toevoegen die net dat tikkeltje meer bite en smaak geven zoals vermicelli, groenteblokjes, gehaktballetjes, … De soepen worden nog een keer opgewarmd, nu drie tot vijf minuten op 140°C. Hierdoor krijgen bacteriën en andere micro-organismen geen enkele kans om zich te ontwikkelen en moet Liebig geen kunstmatige bewaarmiddelen toevoegen.

Natuurlijke ingrediënten
National Media File 
0

100% natuurlijk

Om te voldoen aan de verwachtingen van de Belg en het algemene imago van kant-en-klare soepen op te krikken, transformeert Liebig haar soepen naar 100% natuurlijke varianten waar mogelijk. Deze soepen bestaan dus enkel uit groenten, natuurlijke ingrediënten* en water. De kwaliteit en lekkere smaak van voorheen blijft uiteraard behouden. 

* Deze soepen worden bereid met ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Ze worden zo vervaardigd dat de kenmerken van deze ingrediënten behouden blijven.

< naar de wereld van Spar