U bent hier

7x koken met kazen

Koken met kaas gaat veel verder dan de klassieke kaasfondue of raclette. Zeven kazen uit zeven verschillende landen tonen hun troeven in zeven kaasrijke gerechten. Al een favoriet?

Koken met kaas
National Media File 
0

Camembert

Afkomstig van: Frankrijk, regio Normandië
Type: witte schimmelkaas
Melk: rauwe koemelk
Smaak: de smeuïge binnenkant proeft naar zachte noten, met subtiele toetsen van aarde en paddenstoelen
ReceptCamembert in bladerdeegrozet met noten en rozijnen

Koken met kaas
National Media File 
0

Cheddar

Afkomstig van: Ierland
Type: harde kaas
Melk: gepasteuriseerde volle koemelk
Smaak: vrij pittig
ReceptNacho’s met cheddarsaus en jalapeños

Koken met kaas
National Media File 
0

Feta

Afkomstig van: Griekenland
Type: witte kaas
Melk: minstens 70% gepasteuriseerde schapenmelk en 30% geitenmelk
Smaak: fris, met een zoute toets en kruidige nootsmaak
ReceptGebakken feta met granaatappelsaus en kruidensla

Koken met kaas
National Media File 
0

Pecorino Romano

Afkomstig van: Italië, regio Lazio, Sardinië en Toscane
Type: harde kaas
Melk: rauwe schapenmelk
Smaak: korrelig en licht zout, met toetsen van hooi en kruiden
ReceptCannelloni met lamsragout en ricottaroomsaus

National Media File 
0

Appenzeller

Afkomstig van: Zwitserland, regio Appenzell, Sankt Gallen en Thurgau
Type: (half)harde kaas
Melk: rauwe koemelk
Smaak: van zacht melkachtig tot sterk met toetsen van specerijen, kruiden en bloemen.
ReceptPommes aligot op zuurdesembrood met ham

Koken met kaas
National Media File 
0

Castello Blue

Afkomstig van: Denemarken
Type: blauwe schimmelkaas
Melk: koemelk
Smaak: smeuïg, met een pikante, ronde bitterheid
ReceptGehaktbrood met peer, appel, amandel en blauwe kaas

Koken met kaas
National Media File 
0

Charlatan Rouge

Afkomstig van: België, Veurne
Type: (half)zachte kaas, type abdijkaas
Melk: gepasteuriseerde koemelk
Smaak: romig en sterk
ReceptSelder in de oven met puree

< naar de wereld van Spar