Koken met Too Good To Go

Spar en Too Good To Go sloegen de handen in elkaar om een kookboek te maken - maar niet zomaar een kookboek; een kookboek dat is ontworpen om voedselverspilling tegen te gaan, gevuld met heerlijke recepten die je de flexibiliteit geven om gebruik te maken van restjes die je in huis hebt.
TooGoodToGo-kookboek-mockup_NL.png

Het idee is simpel: verminder voedselverspilling en wees tegelijkertijd creatief in de keuken. Elk recept in dit kookboek is bedoeld om je te inspireren tot de bereiding van een originele snack, maaltijd of dessert.

Wereldwijd wordt elke seconde 79 ton voedsel weggegooid. In totaal gaat meer dan 1/3 van het voedsel verloren, goed voor 10% van de broeikasgassen wereldwijd.

Door kleine veranderingen aan te brengen in onze dagelijkse gewoontes, kunnen we de impact van deze uitdaging echter positief omkeren. Verwerk overgebleven brood in vegetarische gehaktballen, upcycle overgebleven Ierse stout in chocolade brownies, of blaas overgebleven bonen nieuw leven in door er hummus van te maken. Of je nu de recepten in dit kookboek volgt of je eigen draai er aan geeft, uiteindelijk draait het allemaal om het gebruik van het voedsel dat je in huis hebt. Wees niet bang om te experimenteren - je bespaart geld, eet goed en doet onze planeet een groot plezier. Het is een win-win-win situatie.

Wat is Too Good To Go?

Met de Too Good to Go-app kan je onverkocht eten met beperktere houdbaarheidsdatum bij winkels  en restaurants kopen. Voordeel? Je geniet voor een derde van de prijs en je helpt de planeet door voedselverspilling te voorkomen.

Ga aan de slag

  1. Download de Too Goo To Go-app via je mobiel.
  2. Zoek een deelnemende Spar-winkel.
  3. Haal een Too Good To Go Verrassingspakket.
  4. Begin met de verrassende mix aan producten te koken - maar vergeet die restjes thuis niet!

Het Too Good To Go kookboek