Voedselbanken in nood

Eind december 2022 klopten bijna 210.000 mensen aan bij de Belgische Voedselbanken. De Belgische Voedselbanken bezorgen via 676 lokale aangesloten organisaties gratis gezond en gevarieerd voedsel aan mensen in nood. De vraag naar voedselhulp blijft toenemen.  Samen met jou draagt Spar zijn steentje bij!

 

 

Spar winkels in de bres

Ook onze Spar winkels doen hun duit in het zakje. Zo schenkt Spar Compact Leuven elke avond hun voedseloverschotten aan Food Saving Leuven, een organisatie van vrijwillige studenten die voedseloverschotten verdelen onder medestudenten die het minder breed hebben. 

Spar Bomal ondersteunt de vzw Vincent de Paul en Spar Peer schenkt voedseloverschotten aan een lokale organisatie die zich inzet voor vluchtelingen. 

En ook bij distributiecentrum Retail Partners Colruyt Group worden er meermaals per week voedseloverschotten opgehaald door de Voedselbanken. In totaal gaat dit om ongeveer 32 ton per jaar. 

ophaling 600 x 300

Meehelpen?

Elke dag zijn duizenden vrijwilligers aan de slag voor de Belgische Voedselbanken en de lokale aangesloten verenigingen. Sluit je aan en maak mee het verschil!

 

Zo dragen we samen bij aan een betere samenleving, stap voor stap.

svs samenleving