Lamssneden met tomatencoulis en gevulde venkel

Kooktips
Vacqueyras A.C. Préférence Caves Saint-Pierre Vacqueyras is een van de wijngemeenten in de Côte du Rhône (nabij Châteauneuf-du-Pape) met een eigen herkomst-benaming. Karaktervolle rode wijn met krachtige, wat kruidige smaak.
Château Saint-Corbian A.C. Saint-Estèphe Door de rijping in eiken vaten heeft deze saint-estèphe een evenwichtige, ronde en charmante smaak met rijpe tannines. De wijn is jong al heel lekker.
zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
Breng 1 L lichtgezouten water aan de kook en leg er de middendoor gesneden venkelknollen in. Laat 10 à 12 min. zachtjes koken. Laat uitlekken en hou 1/2 dl kookvocht opzij.
-
Hol de halve venkelknollen uit, op 2 à 3 bladeren na. Verwijder ook de harde kern tot bijna aan de rand.
-
Snij het binnenste van de venkel heel fijn en snij ook de gedroogde tomaatjes in stukjes.
-
Snipper de sjalot fijn en stoof ze glazig in 1 eetl. olijfolie. Doe er de stukjes gedroogde tomaat en venkel bij. Kruid met peper en zout en laat al roerend nog 1 à 2 min. stoven.
-
Schik de halve venkelknollen in een ovenschotel en kruid lichtjes met peper en zout. Vul met de gestoofde bereiding en kruid met een snuifje rozemarijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en leg er de lamsboutsneden in. Bak de sneden 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met rozemarijn, peper en zout.
-
Bestrooi de venkelknollen met het paneermeel en sprenkel er wat olijfolie over. Schuif 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Haal de gebakken lamsboutsneden uit de pan en hou warm. Schraap de braadresten los met het venkelkookvocht en de rode wijn. Voeg ook de tomatenpassata toe en laat 2 min. goed doorkoken.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees over de borden en geef er een halve gevulde venkel bij. Lepel er de saus rond en dien op met aardappelgratin.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven