Smashed burger met emmental, witlofslaatje en BBQ-saus van Luikse stroop

Smashed burger met emmental, witlofslaatje en BBQ-saus van Luikse stroop

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg elke rundburger tussen plasticfolie en druk plat met een zwaar voorwerp zoals een kleine kookpot of -pan. Druk met een glas of uitsteekvorm rondjes uit de platte burgers.

  2. Leg een schijfje emmental tussen 2 schijfjes rundburger en druk goed aan.

  3. Snij het witlof en de appel in fijne julienne. Meng de mayonaise onder de julienne. Voeg de rucola toe.

  4. Verhit de Luikse stroop met de mosterd, worcestersaus, sambal en de cajunkruiden.

  5. Gril de burgers op de BBQ en gril gehalveerde hamburgerbroodjes aan de kant van de BBQ.

  6. Schik de burgers op de broodjes en werk af met het witlofslaatje en de BBQ-saus van Luikse stroop.