Gehaktballen met appelstukjes in Luikse stroopsaus en witlofsalade

Gehaktballen met appelstukjes in Luikse stroopsaus en witlofsalade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de appels en steek het klokhuis eruit. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. Kneed het paneermeel, ei en mosterd door het gehakt. Breng op smaak met worcestersaus, pilipili en nootmuskaat. Meng het gehakt met ½ van de appelblokjes en vorm er met vochtige handen ± 10 ballen van (4 cm Ø).

  3. Pel de uien en snipper fijn.

  4. Korst de gehaktballen aan in bruisende boter en haal ze daarna uit de kookpot.

  5. Stoof de uisnippers in dezelfde kookpot. Voeg boter toe indien nodig. Bestrooi met bloem en roerbak enkele min. Overgiet met bier en breng aan de kook. Voeg de laurierblaadjes, tijm, Luikse stroop, mosterd en kruidnagel toe en kruid met peper en zout.

  6. Schik de ballen erin en laat op een zacht vuur 30 min pruttelen.

  7. Klop de mayonaise los in een kom met een scheutje azijn. Kruid met peper en zout.

  8. Snij het witlof fijn en schep samen met de resterende appelblokjes door de mayonaise.

  9. Serveer de gehaktballen met de witlofsalade.