Mince pie met gehakt, ui en Luikse siroop
Kookgerei
Vershoudfolie (1), Uitsteekvormpje (1), Muffinbakvorm (1)
Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg:
-
Meng de bloem en het zout. Kneed 1/2 van de eieren, de ongezouten boter en het water erdoor. Meng tot een glad deeg en verpak met plasticfolie. Zet in de koelkast tot gebruik.
-
Pel de uien en snipper fijn. Rits de blaadjes van de tijm.
-
Verhit wat boter in een pan en bak het gehakt rul. Roer de uien en tijmblaadjes erdoor en laat glazig bakken.
-
Blus met de balsamicoazijn. Roer de kippenbouillon, Luikse siroop en mosterd erdoor. Laat 20 min sudderen zonder deksel. Kruid met zwarte peper en zout. Haal van het vuur en laat afkoelen.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Rol het deeg uit tot 3 mm. Steek 14 grote en 14 kleine cirkels uit.
-
Smeer wat boter in de muffinvorm. Bestrooi met bloem. Bekleed de muffinvorm met de grootste cirkels deeg. Vul met de gehaktvulling. Dek elke muffin af met een kleine cirkel deeg en druk de randen goed aan. Snij wat dunne repen uit het deeg en leg ze kruislings op de muffins. Smeer in met losgeklopt ei.
-
Bak 30 min in de voorverwarmde oven.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders