Veggie pie met linzen en aubergine

Veggie pie met linzen en aubergine

Kookgerei

Muffinbakvorm (1), Vershoudfolie (1), Uitsteekvormpje (1)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg:
  2. Meng de bloem en het zout. Kneed er 1/2 van de eieren, de boter en 7/12 water door. Meng tot een glad deeg en pak in met plasticfolie. Zet in de koelkast tot gebruik.

  3. Kook de linzen 15 min gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  4. Pel de ui en de look en snipper fijn. Verwijder steelaanzet en zaadjes van de paprika en snij in blokjes. Verwijder de steelaanzet van de aubergine en snij in fijne blokjes.

  5. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui en de look glazig. Roer de paprika en aubergine erdoor. Kruid met komijn, kaneel en paprikapoeder. Blus met de rest van het water en voeg het groentebouillonblokje en de tomatenblokjes toe.

  6. Laat 20 min rustig sudderen zonder deksel. Voeg de linzen de laatste 5 min toe. Kruid met zwarte peper en zout. Haal van het vuur en laat afkoelen. Roer de gemalen kaas erdoor.

  7. Warm de oven voor op 180°C.

  8. Rol het deeg uit tot 3 mm. Steek 14 grote en 14 kleine cirkels uit.

  9. Smeer wat boter in de muffinvorm. Bestrooi met bloem. Bekleed met de grootste cirkels deeg. Vul met de linzenvulling.

  10. Dek elke muffin af met een kleine cirkel deeg. Druk de randen wat aan en smeer de bovenkant in met losgeklopt ei. Bestrooi met sesamzaad.

  11. Bak 30 min in de voorverwarmde oven.

  12. Snipper de koriander fijn en roer door de yoghurt. Giet het citroensap erbij en meng opnieuw. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Serveer de pie met de yoghurt.