Rundburger met BBQ-saus, tomaat en ‘potato hash’

Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng het gehakt met de cajunkruiden.
-
Vorm 4 burgers en bak krokant in een antikleefpan met olijfolie.
-
Leg de burgers in een ovenschotel en smeer aan beide zijden in met ½ van de BBQ-saus.
-
Laat 15 min garen in de voorverwarmde oven. Besmeer halfweg de gaartijd met de overige BBQ-saus.
-
Snij de aardappelen in hapklare stukken. Pel de ui en look en snipper fijn.
-
Halveer de chorizo in de lengte. Snij elk stuk in halve schijfjes van 1 cm breed.
-
Verhit wat olijfolie in een antikleefpan.
-
Bak de ui, look en chorizo tot de chorizo vet begint te lossen.
-
Roer de aardappelen erdoor en laat krokant bakken. Kruid met gerookt paprikapoeder en zout.
-
Beleg een hamburgerbroodje met wat ijsbergsla en enkele sneden tomaat. Leg de hamburger en rijkelijk wat ‘potato hash’ erop. Dek af met de andere helft van het hamburgerbroodje.