Entrecoteburger met kaas, BBQ-saus, spek en spiegelei

Entrecoteburger met kaas, BBQ-saus, spek en spiegelei

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en snij in ringen.

  2. Smelt 2 el boter in een pan en bak de uienringen 30 min op een zeer zacht vuur.

  3. Schuif de kolen van de barbecue naar 1 kant, zodat er onder de helft van de grill geen kolen meer liggen.

  4. Gril de entrecoteburgers aan beide zijden krokant op het stuk van de grill boven de kolen (= direct bakken).

  5. Verplaats de burgers naar het stuk van de grill waar geen kolen liggen. Sluit de barbecue en laat 3 min verder garen (= indirect bakken).

  6. Bak de sneden ontbijtspek direct boven de kolen krokant.

  7. Leg de laatste minuut op elke burger een snede cheddarkaas en laat wat smelten.

  8. Verhit 1 el boter in een pan en bak 4 spiegeleitjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Snij de piccolo’s open en smeer de onderste helft in met BBQ-saus.

  10. Beleg met sla, uienringen, een entrecoteburger met kaas, spek en tot slot een spiegelei.