Entrecoteburger met kaas, BBQ-saus, spek en spiegelei

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 4 piccolo's
  • 4 Spar entrecoteburgers
  • 4 sneetjes cheddar
  • 8 sneetjes ontbijtspek
  • 4 Spar eieren
  • 2 uien
  • 3 el Spar ongezouten roomboter
  • 100 g slaharten
  • BBQ-saus
Recept
  1. Pel de uien en snij in ringen.
  2. Smelt 2 el boter in een pan en bak de uienringen 30 min op een zeer zacht vuur.
  3. Schuif de kolen van de barbecue naar 1 kant, zodat er onder de helft van de grill geen kolen meer liggen.
  4. Gril de entrecoteburgers aan beide zijden krokant op het stuk van de grill boven de kolen (= direct bakken).
  5. Verplaats de burgers naar het stuk van de grill waar geen kolen liggen. Sluit de barbecue en laat 3 min verder garen (= indirect bakken).
  6. Bak de sneden ontbijtspek direct boven de kolen krokant.
  7. Leg de laatste minuut op elke burger een snede cheddarkaas en laat wat smelten.
  8. Verhit 1 el boter in een pan en bak 4 spiegeleitjes. Kruid met zwarte peper en zout.
  9. Snij de piccolo’s open en smeer de onderste helft in met BBQ-saus.
  10. Beleg met sla, uienringen, een entrecoteburger met kaas, spek en tot slot een spiegelei.
< naar recepten