Gehaktballen met cheddar, country potatoes en BBQ-saus

4120minPrint
Ingrediënten
  • 600 g Spar americain natuur
  • 1 eidooier
  • 1 kg vastkokende Spar aardappelen
  • 3 el country potatoeskruiden
  • geklaarde boter
  • 50 g Boni zure room
  • 70 g cheddar (smeltkaas)
  • 70 ml Boni Selection room
  • 1 ui
  • 50 ml tomatenketchup
  • 3 el worcestersaus
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 250 ml Boni passata
  • 2 kl bruine kandijsuiker
  • 1 blok runderbouillon
  • Boni Selection arachideolie
Recept
  1. Kaassaus: breng de room aan de kook. Haal van het vuur en roer er de smeltkaas door tot deze gesmolten is.
  2. Verdeel de kaassaus over silicone ijsblokjesvormen en laat opstijven in de koelkast.
  3. BBQ-saus: schil 1 ui en snipper in halve ringen.
  4. Verhit 3 el arachideolie in een kookpot. Bak de ui glazig. Voeg paprikapoeder toe en roer goed door. Blus met ketchup en tomatenpassata.
  5. Verkruimel het rundsbouillonblokje erover en voeg de worcestersaus en suiker toe.
  6. Breng aan de kook en laat 15 min rustig pruttelen op een zacht vuur zonder deksel.
  7. Warm de oven voor op 200°C.
  8. Was de aardappelen en snij in wedges. Verdeel ze over een ovenplaat met bakpapier.
  9. Besprenkel met arachideolie en verdeel de country potatoeskruiden erover. Hussel goed door elkaar.
  10. Zet 40 min in de voorverwarmde oven.
  11. Roer 1 eidooier, zwarte peper en zout door de americain natuur.
  12. Maak 4 ballen van het gehakt van elk 150 g. Duw met de duim een kuiltje in elke gehaktbal.
  13. Vul het kuiltje op met een bevroren blokje kaassaus.
  14. Vouw het gehakt er stevig rond en druk goed aan.
  15. Verhit geklaarde boter in een bakpan.
  16. Bak de ballen rondom goudbruin in een pan op een matig vuur. Bak ze eerst op de vouwnaad.
  17. Schep ze over in een vuurvaste schotel en overgiet met het braadvet. En bak nog 12 min in de voorverwarmde oven.
  18. Serveer de ballen met de country potatoes en BBQ-saus. Werk af met een toefje zure room.
< naar recepten