Steak-hotdog met BBQ-saus en cheddar PT40M 4 porties 4 baguettes met kruidenboter 400 rumsteaks 50 g jonge spinazie 2 tomaten BBQ-saus gedroogd 1 bosje platte peterselie arachideolie 1 kl paprikapoeder 1 kl lookpoeder 1 kl gedroogde koriander 2 kl bruine suiker 1 koffielepel pilipili 1 kl zout 100 ml room 100 g cheddar

Steak-hotdog met BBQ-saus en cheddar

eb9337a509e2a9cca9a23ddc4803ff0dec35f95d9b2f3bc9d24fedb5533cd6f0.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rub

    Ingrediënten: 1.0 kl paprikapoeder 1.0 kl lookpoeder 0.5 kl gedroogde koriander 2.0 kl bruine suiker 0.5 koffielepels pilipili 1.0 kl zout

    Meng alle ingrediënten.

  2. Snij de rumsteak in plakjes van 1 cm.

  3. Roer de rub erdoor en zet in de koelkast tot gebruik.

  4. Cheddarsaus

    Breng de room aan de kook.

  5. Roer de cheddar erdoor met een klopper, tot de kaas volledig gesmolten is.

  6. Hou warm op een zacht vuur.

  7. Afwerking

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  8. Snij de baguettes open, maar niet volledig door.

  9. Leg de baguettes 10 min in de oven op een ovenplaat met bakpapier.

  10. Verwijder het kroontje van de tomaten en snij in dunne schijfjes.

  11. Verhit wat arachideolie in een bakpan.

  12. Laat de plakjes steak aan beide zijden kort bakken.

  13. Besmeer de baguettes met wat BBQ-saus en beleg met spinazieblaadjes, tomatenschijfjes en steak.

  14. Overgiet met wat cheddarsaus en werk af met gedroogde uitjes en platte peterselie.