Flatbread ‘BBQ style’ met kip en cheddar

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Platbroden: meng het bakpoeder door de bloem en voeg het zout en de Griekse yoghurt toe. Roer goed door en kneed tot een egaal deeg.

  2. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en maak er kleine bolletjes van.

  3. Smeer in met zonnebloemolie en laat op een tochtvrije en warme plaats 15 min rusten onder een propere handdoek.

  4. Rol elk balletje uit tot een platte cirkel van 0,5 cm dik.

  5. Bak aan de ene zijde 2 min in een antikleefpan zonder vetstof op een matig vuur. Laat het brood rustig bruin worden en draai om. Herhaal voor de andere zijde.

  6. Bewaar de gebakken platbroden in een propere handdoek tot gebruik. De stoom die vrijkomt zal ervoor zorgen dat de broden zacht blijven.

  7. Topping: stoom of kook de kipfilets gaar.

  8. Giet af en trek het vlees van de kipfilets met een vork uit elkaar.

  9. Meng het vlees met 60 ml BBQ-saus.

  10. Roer de overige BBQ-saus door de passata en kruid met de spaghettikruiden.

  11. Verwarm de oven voor op 220°C.

  12. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes. Pel de rode ui en snij in halve ringen.

  13. Besmeer de platbroden met de passata en beleg met de rode paprika, ui en het kippenvlees.

  14. Bestrooi met de gratinmix en cheddar.

  15. Bak 6 à 8 min in de voorverwarmde oven en serveer.

  16. Werk af met platte peterselie.