Gegrilde taco met citroenkip en cheddar PT50M 6 porties 3 kippenbillen 3 citroenen 1 gele paprika 1 rode paprika 150 g 0 g Boni maïs 1 rode ui 6 tortillawraps Tex-Mex kruiden Boni Selection vloeibare honing geraspte cheddar

Gegrilde taco met citroenkip en cheddar

4f9bf819c624c00cd7001d05f6bcf9c54a8d5a821ecf8993e55939c7794049ea.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Warm de oven voor op 180°C.

  2. Kruid de kippenbillen met de Tex-Mex kruiden en zout. Besprenkel de kip met het sap van 3 citroenen en wat vloeibare honing.

  3. Gaar de kip ± 35 min in de voorverwarmde oven.

  4. Haal de kippenbillen uit de oven en pluk het vlees van de beenderen. Meng de jus van de kip onder het geplukte vlees.

  5. Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en snij de paprika’s in kleine stukken. Pel de rode ui en snij ze in dunne ringen.

  6. Trek het blik maïs open en giet het vocht af.

  7. Neem een grote tortilla en schik wat geraspte cheddar in het midden. Leg een deel van het kippenvlees op de kaas. Verdeel wat uiringen, maïs en paprika’s op de kip en strooi nog wat extra geraspte cheddar op de groenten.

  8. Plooi de tortilla dicht, druk goed aan en gril tussen een contactgrill.

  9. Snij in 2 en serveer.