Blinde vinken met ui en wortelstoemp
Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Stoemp: schil de wortelen en aardappelen. Snij alles in kleine stukken en doe in een glazen kom met 3 el water. Dek de kom af en laat 15 min garen in de microgolfoven op de hoogste stand. Giet het resterende vocht weg en prak de wortelen en aardappelen tot puree. Meng 1 el boter onder de puree en kruid met peper en zout.
-
Pel de ui en snij in ringen.
-
Bak de uienringen en blinde vinken kort aan in 1 el boter.
-
Doe de gebakken ui en blinde vinken in een glazen schaal. Overgiet met de porto en het water. Dek de schaal af.
-
Laat 10 min garen in de microgolfoven op de hoogste stand.
-
Keer de blinde vinken om en laat nog 10 min garen.
-
Werk de wortelstoemp af met wat fijne snippers bieslook. Serveer de blinde vinken met de wortelstoemp.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders